Descoperită în clasa a VI-a, de profesorul Mirel Seişanu, actualmente şi inspector şcolar de educaţie fizică şi sport, Paula Todoran a cunoscut destul de repede gustul succesului. Prima competiţie importantă din carieră a fost Campionatul European de atletism, rezervat juniorilor I. Deşi sportiva era considerată la acea vreme doar junioară II, fiind clasa a IX-a, talentul de care a dat dovadă încă de la primele antrenamente i-au determinat pe cei din Federaţia Română de Atletism să o “arunce” în cursa de junioare I.
Accidentările cu care s-a confruntat sportiva în ultima perioadă i-au determinat pe mulţi să afirme că sportiva va pune punct în acest an carierei şi se va axa doar pe meseriile de antrenor şi profesor. Paula Todoran a infirmat toate zvonurile apărute, spunând că mai are un cuvânt de spus atât în atletismul naţional şi internaţional.
Părinţii au fost de acord să facă sport de performanţă
Reporter: Cum a fost primul tău contact cu acest sport?
Paula Todoran: Atletismul l-am început de la vârsta de 12 ani, în clasa a VI-a, fiind descoperită de domnul Mirel Seişanu, într-o competiţie de cros, organizată la Zalau. A fost prima copetiţie la care am avut curajul să vin din Românaşi şi să mă aliniez la start, neştiind ce-mi poate oferi pe viitor această participare. Mi s-a propus să practic atletismul în mod organizat, lucru pe care nu l-am refuzat, fiind încurajată foarte mult de părinţi şi de profesorul de sport a Şcolii din Romanasi.
Rep.: Ce ţi-ai propus la începutul acestui an şi ce ai realizat până în prezent?
P.T.: În planul meu de pregătire din acest an sunt fixate ca obiective clasarea pe unul din primele trei locuri la Campionatul Naţional de atletism, rezervat seniorilor, în probele de 10.000 metri, semimaraton şi maraton.
În acest an am avut două competiţii la care am participat pentru a-mi verifica pregăti