Ansamblul „Brâncuşi” de la Târgu-Jiu va deveni obiectiv mondial UNESCO, începând cu anul 2014. Până atunci însă, documentaţia pentru introducerea Ansamblului „Calea Eroilor” în patrimoniul UNESCO o să fie gata până la 15 august. De această dată, pentru că au făcut demersuri mai multe oficialităţi cu rang înalt, acest proiect ,,s-a mişcat” şi nu a mai rămas la stadiul de ,,vorbe-n vânt”. După ce va fi gata, proiectul va fi verificat, verificări ce o să dureze până în octombrie, după care urmează să fie depus pentru aprobare.
,,S-au făcut paşi importanţi prin introducerea Ansamblului Calea Eroilor în patrimoniul UNESCO şi din discuţiile pe care le-am avut la minister, pe 15 august, documentaţia va fi gata. Prin asta s-au făcut paşi importanţi şi prin implicarea primului-ministru, pentru că pe tema asta s-a discutat de foarte multă vreme, încă de la Revoluţie. Niciodată nu s-a ajuns în stadiul acesta. Am văzut o mai mare implicare din partea ministerului, a Institutului Naţional al Patrimoniului, a Primăriei Târgu-Jiu, care s-a mişcat cu tot ce ţinea de ea. Totul a avansat foarte mult. Până acum tot rămânea la stadiul de discuţie, se făceau doi paşi şi gata”, a declarat Pompiliu Ciolacu, șeful Direcției de Cultură Gorj.
Patrimoniul Mondial UNESCO include în prezent pe lista sa şapte monumente sau locuri din România: Delta Dunării, aşezările săseşti cu biserici fortificate din Transilvania, Mănăstirea Horezu, bisericile pictate din nordul Moldovei, Cetatea Sighişoara, bisericile de lemn din Maramureş şi fortăreţele dacice din Munţii Orăştiei.
Ansamblul „Brâncuşi” de la Târgu-Jiu va deveni obiectiv mondial UNESCO, începând cu anul 2014. Până atunci însă, documentaţia pentru introducerea Ansamblului „Calea Eroilor” în patrimoniul UNESCO o să fie gata până la 15 august. De această dată, pentru că au făcut demersuri mai multe oficialităţi cu rang înalt, a