Teleportarea nu este o realitate şi nu poate fi făcută prea curând, dar câţiva studenţi de la Universitatea din Leicester s-au gândit cât ar dura ca un om să fie teleportat.
Momentan, cercetătorii au reuşit să teleporteze obiecte care nu pot fi văzute decât la microscop. Acest lucru se întâmpla din cauza faptului că pentru o teleportare, un organism sau un obiect trebuie descompus în elementele sale constitutive.
David Starkey, Suzanne Thomas, Declan Roberts şi James Nelms au vrut să calculeze cât ar dura teleportarea umană. Durata este dependentă de lungimea de bandă, iar o lungime de bandă mai mare are nevoie de putere crescută. Pentru a muta un om, fiecare bucăţică de ADN ar trebui descompusă şi compusă la loc. Cercetătorii au descoperit că fiecare celulă ar însemnă 10 la puterea a 10-a biţi, dar pentru a reface creierul uman, potrivit teoremei Bekenstein Bound, valoarea totală a datelor ar fi de aproximativ 2,6 x 10 la puterea 42. Dar reconstrucţia creierului uman, bazându-ne pe datele colectate, ar putea să nu reuşească.
Dacă lungimea de bandă folosită pentru teleportare ar fi de 30 Ghz, ne-ar lua aproximativ 4,85x10 la puterea a 15-a ani. Universul are 14 miliarde de ani, iar teleportarea unui om de pe Pământ pe orbită ar dura de 350.000 de ori mai mult.
Documentul integral poate fi găsit mai jos Teleportarea umană