Printr-o serie de manevre, puse la cale de sindicalistul Marin Condescu, ajutat de fostul secretar de stat din Ministerul Economiei, Ionel Manţog, şi o firmă de insolvenţă, patronată de soţia unui democrat-liberal. Aşa a ajuns Mădălina Berbecel, apropiata lui Condescu, să pună mâna gratis pe un etaj al fostei Societăţi Naţionale a Lignitului Oltenia. Afacerea, care s-a numit „ICM”, a fost îndelung contestată, dar n-a atras niciodată interesul anchetatorilor. Acum, în buricul târgului, Mădălina Berbecel vrea să-şi mute televiziunile, deşi, diversionist cum este, Condescu afirmă, sus şi tare, că sediul aparţine unui deputat USL, făcând referire la Ion Cupă, încercând astfel să scape de o eventuală anchetă.
O doamnă care în urmă cu câţiva ani învârtea actele prin birourile lui Condescu, a ajuns vecină cu Palatul Administrativ. Mădălina Berbecel, patroana unor societăţi controlate de sindicalist, deţine în prezent un etaj întreg în sediul Diviziei Miniere, respectiv fosta SNLO. Doamna habar nu are cum s-a ajuns ca ea să patroneze sediul, fiind doar folosită în afacerile sindicalistului. Începutul!
Povestea începe în 2004, când prin Hotărârea de Guvern 103, devenită lege un an mai târziu, fostele datorii ale Companiei Naţionale a Lignitului Oltenia au fost preluate de Societatea de Închidere şi Conservare a Minelor. În obiectul de activitate, societatea avea două atribuţii principale: obligaţia încasării creanţelor, plata datoriilor şi închiderea minelor nerentabile. S-au creat astfel patru entităţi „curate”, cu împărţirea datoriilor istorice tot în patru. Aşa s-au înfiinţat SNLO şi complexurile energetice Rovinari, Turceni şi Craiova. ICM trebuia să încaseze datoriile de la toate cele patru entităţi şi apoi datoria să o transforme în acţiuni pe care le transfera la Ministerul Economiei şi Comerţului. Astfel, statul rămânea majoritar. Numai că datorii