Avocado este un fruct care protejează vederea, reduce riscul atacurilor de cord şi chiar reduce riscul de cancer. Dar asta nu este tot: fructul-legumă ajută, în plus, la subţierea taliei. De fapt, acest superaliment are asemenea beneficii asupra sănătăţii încât chiar a fost numit „alimentul perfect“.
Avocado are grijă de silueta ta
Deşi fructul are un conţinut ridicat de grăsimi (din cele sănătoase), oamenii care îl consumă în mod regulat sunt mai slabi decât cei care nu-l utilizează în dieta lor, susţine un studiu prezentat de „Yahoo Health“. Consumatorii de avocado au o greutate corporală mai mică cu 3,5 kilograme decât cei care nu-l mănâncă, o talie mai subţire cu 4 centimetri şi un indice de masă corporală mai mic. Există zeci de moduri în care poate fi folosit acest fruct: în salate, în supe, în sandvişuri, sosuri (guacamole) şi, bineînţeles, în deserturi.
Reduce riscul de atac de cord şi de diabet
Acelaşi studiu a descoperit că cei care consumă avocado au un risc scăzut pentru sindromul metabolic. Milioane de oameni (numai în SUA există 50 de milioane) suferă de acest sindrom care, de cele mai multe ori rămâne nediagnosticat şi care măreşte de cinci ori riscul de diabet de tip 2 şi triplează riscul de atac de cord. Pentru a fi diagnosticat cu acest sindrom trebuie să ai cel puţin trei simptome din: o talie groasă, tensiune arterială mare, glicemie mare, colesterol bun scăzut şi trigliceride mari.
Ten mai tânăr şi riduri mai puţine
Alimentele care au un conţinut mare de caroten, cum este şi avocado, încetinesc îmbătrânirea tenului, protejează pielea împotriva razelor ultraviolete şi chiar împotriva arsurilor solare. Cercetătorii spun chiar că alimentaţia bogată în fructe şi legume verzi şi galbene protejează de riduri şi dă o elasticitate mai bună pielii. Şi mai remarcabil este faptul că avoc