I se spune sindicalist, după ce cu ajutorul lui Marin Condescu a ajuns să conducă structura USMO la Motru. Cristea Fluerătoru poate fi numit, cu lejeritate, interlopul din Motru. Aşa se comporta şi îşi crease, în acest sens, un sistem relaţional cu toate structurile importante din municipiul Motru. Lăsând la o parte scandalurile pe care le genera în localitate, inclusiv cu soţul deputatei Camelia Kraibani, Fluerătoru suna, oricând dorea el, şefii de la Poliţie şi Finanţe. Câteva stenograme din rechizitoriul în care Fluerătoru a fost trimis în judecată pentru fapte de corupţie arată cum un angajat al Finanţelor din Motru îi dă sfaturi pentru a scăpa de rigorile legii, iar cu comandantul Poliţiei Motru discută despre o anchetă a DGA-ului. Cu greu, Cornel Ionete, șeful Poliției Motru, recunoaște acum relaţia pe care a avut-o cu „stăpânul” Motrului.
Un angajat al Administraţiei Finanţelor Publice din Motru şi şeful Poliţiei Motru, Cornel Ionete, pot fi „victimele” colaterale ale sindicalistului Cristea Fluerătoru. Ei au „căzut” pe interceptările telefonice ale procurorului de caz, iar din discuţii se poate vedea cum Fluerătoru era protejatul zonei. Nimeni nu se atingea de el şi nici nu ar fi crezut vreodată că vreun procuror l-ar „deranja”. Ironia sorţii a făcut ca un procuror care locuieşte în Motru, dar lucrează la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu, să aprofundeze o anchetă în care se dăduse NUP cu ceva timp în urmă. Sfaturi pentru evitarea insolvenţei
Într-una din zile, inspectorul Finanţelor din Motru îl sună pe Fluerătoru pentru a încheia tranzacţia cu „o casă”, făcând referire la casa de marcat de la firma sindicalistului.
„Fluerătoru Cristea: Să trăiţi domn’ inspector, hai că şi-eu vă sunam pe dumneavoastră că…
Domn: Să trăiţi, domn’ preşedinte!
FC: … vorbeam la telefon!
Domn: Domn’ preşedinte!
FC: Vă rog, domn’ in