Pentru mulţi Google Glass reprezintă doar o distracţie de bogaţi sau o modalitate de a agăţa mai uşor. Dar pentru Aleksandra Blaszczuk, ochelarii pot fi o şansă spre o viaţă diferită.
Blaszczuk are 26 ani şi este cvadriplegică şi are nevoie de asistenţă permanenţă pentru a face baie, pentru a mânca sau pentru a face nemumărate alte activităţi. De când are noul gadget, ea poate să facă lucruri de care nu credea că ar fi capabilă.
Blaszczuk este în această stare după un accident de maşină petrecut acum un an jumătate. După ce a rămas paralizată, viaţa i s-a schimbat, scrie ABC News. "Multe persoane cu dizabilităţi nu au şansa să-şi împărtăşească experienţa. Nu puteam face poze înainte, trebuia să rog pe cineva. Cu Glass, acum am o nouă formă de a mă exprima şi fac video-uri şi poze", a declarat tânăra.
Ea este capabilă acum să îşi lase capul pe spate pentru a activa ecranul ochelarilor, iar apoi utilizează vocea pentru a "comanda" pozele prin expresia "Ok, Glass, take a picture". Cu uşurinţă, ea distribuie imaginea pe contul de Google Plus, fără a avea nevoie de mâini. De asemenea, ea a folosit Google Glass pentru a se conecta la internet şi pentru a da telefoane.
"Înainte foloseam căşti Bluetooth, dar acum am asistentul meu personal. Glass e mereu pornit şi îmi place", a declarat studenta la drept de la Universitatea Columbia.
Deşi poate să folosească un iPhone sau un iPad pe care le deţine cu ajutorul controlului vocal, pentru ea experienţa afişării rezultatelor în faţa ochilor, instantaneu, cu ajutorul Google Glass este unică. "Prietenii mei caută mereu lucruri pe telefoane, iar eu pot fi mai rapidă", declară Aleksandra.
Cu toate acestea, Google Glass mai are şi probleme. În momentul interviului, ea nu purta ochelarii pentru că bateria li se terminase şi trebuia să fie la încărcat. Dar de trei săptămâni de când a intrat în