Se tot adună faptele de corupţie din zona educaţiei, descoperite şi instrumentate de DNA. Nu de Ministerul Educaţiei sau Ispectoratele Şcolare.
Mai mult, Inspectori Generali pe judeţ se dovedesc a fi capii reţelelor organizate de fraudare a examenelor, cum s-a întâmplat în iulie 2012 la Ialomiţa.
Ce face Ministrul Educaţiei pentru a pune capăt corupţiei din educaţie?
”A luat act de decizia Direcţiei Naţionale Anticorupţie de a începe urmărirea penală împotriva unor cadre didactice din judeţul Ialomiţa, suspectate de fapte de corupţie în organizarea examenului de bacalaureat din anul 2012.
Ministerul Educaţiei Naţionale analizează situaţia juridică apărută, în vederea stabilirii măsurilor care se impun faţă de cei asupra cărora a început urmărirea penală, respectând principiul prezumţiei de nevinovăţie.”
Vechea poveste. Până la judecata de „apoi” a cauzelor, care poate dura şi câţiva ani, Inspectorii Generali şi directorii rămân pe funcţii, asta în cazul în care nu ajung în puşcărie, precum directoarea de la Bolintineanu. Şi fac educaţie în continuare elevilor, cum să te aperi de DNA, dacă te prinde cu mita-n sac.
Caracteristica acestor cazuri este că sunt descoperite şi instrumentate de către DNA şi SRI, nici unul de către Corpul de Control al Ministerului Educaţiei, care nu este în stare să genereze anticorpii necesari pentru ca aceste cazuri să nu se repete.
Chiar pornită cerectarea penală, respectivii Inspectori şi Inspectori Generali rămân pe funcţii, probabil pentru a face rost de bani pentru plata avocaţilor.
Din acest motiv, George Maior, şeful SRI, a declarat că este iniţiativa domniei sale ca SRI să se implice în monitorizarea fraudelor de la Bacalaureat.Cazul Ialomiţa
Potrivit anchetatorilor, profesorii din grupul infracţional organizat au pretins şi primit de la candidaţi sau de la părinţii acestora sum