Medicul nutriţionist Magdalena Moroşanu a explicat pentru cotidianul Viaţa liberă din Galaţi din ce se compune produsul care pentru mulţi români reprezintă o variantă a micului dejun.
„Aceşti crenvuşti conţin 38 la sută carne de pui, foarte puţin de altfel. Şi în compoziţia acestui preparat găsim slănină, despre care am mai discutat că nu este un produs sănătos. Eticheta nu poate fi uşor citită foarte bine şi sunt, din păcate, foarte mulţi consumatori care nu dau importanţă acestui aspect", a spus medicul nutriţionist.
Potrivit acesteia chiar dacă a consemnat procentul de carne foarte puţin din produsul cu pricina conţine ingrediente sănătoase.
"Un sfert dintr-un crenvuşti este carne de pui, restul fiind adaosuri, ba slănină, ba proteină din soia etc. Aşadar, nici crenvuştii nu reprezintă o sursă de alimentaţie sănătoasă. Eu îi pun întotdeauna pe aceeaşi treaptă cu salamurile. Orice produs alimentar preparat din cărnuri tocate la care se adaugă diverse este nesănătos. Foarte multe persoane, când citesc pe etichetă crenvuşti sau parizer de pui, spun că acestea nu conţin untură şi consideră că sunt preparate slabe. Aceste persoane se întreabă de ce preparatele respective nu sunt recomandate. Eu spun că sunt doar aparent slabe. Şi în sprijinul afirmaţiei vine eticheta, pe care, dacă o citim cu atenţie, vedem toţi compuşii nesănătoşi conţinuţi. Prin urmare, conţinutul foarte redus în principii nutritive sănătoase este cel care mă reţine să spun că sunt alimente care ar putea fi recomandate într-o alimentaţie sănătoasă”, a adăugat şefa secţiei Diabet, nutriţie şi boli metabolice din cadrul Spitalul Judeţean Galaţi.
Tot de pe etichetă, putem afla faptul că un crenvuşti de pui conţine chiar şi carne de porc. „Am avut surpriza să văd un pateu din ficat de raţă, care este foarte căutat, care conţinea doar 1, 5 la sută, o cantitate infină, de ficat de