Telefonul care poate fi şi un computer, Ubuntu Edge, a reuşit să strângă 10,2 milioane de dolari cu o săptămână înainte de finalul campaniei de crowdfunding, reuşind să bată câteva recorduri. Cu toate acestea, şansele ca Ubuntu Edge să devină realitate sunt mici, deoarece suma cerută iniţial, 30 de milioane de dolari, este departe.
Canonical, firma care vrea să dezvolte Ubuntu Edge, a anunţat astăzi că a bătut recordul pentru cea mai mare sumă strânsă prin crowdfunding, depăşind Pebble Smartwatch, care a reuşit să primească 10.266.844 de dolari. Cu toate acestea, Pebble cerea o sumă infimă, aşa că la finalul campaniei, au primit mai mulţi bani decât se aşteptau. Campania Ubuntu Edge se termină în doar şase zile.
Ubuntu Edge a reuşit să bată recordul şi pentru cea mai rapidă finanţare până la 2 milioane de dolari, în doar opt ore şi a reuşit sp strângă 3 milioane de dolari în prima zi. Bloomberg a susţinut campania şi a donat 80.000 de dolari, pentru pachetul Enterprise 115. Povestea Ubuntu Edge a fost distribuită pe Twitter de două ori pe minut de atunci, potrivit Sysomos, iar sesiunea de întrebări şi răspunsuri de pe Reddit cu Mark Shuttleworth, fondatorul Ubuntu, a generat peste 3.200 de întrebări.
Viziunea Ubuntu
Ubuntu Edge se doreşte un smartphone care să funcţioneze şi ca un calculator. Ubuntu Edge va rula Android şi Ubuntu, aşadar se poate converti uşor în calculator.
Ţinta de 32 de milioane de dolari, dorită de către cei de la Canonical, este necesară pentru o producţie de 40.000 de unităţi, iar terminalele sunt oferite doar celor care donează acum 695 de dolari sau mai mult. Evident, acest lucru se va întâmpla dacă se va produce minunea, iar în şase zile se vor strânge 20 de milioane de dolari.
Prezentarea Ubuntu Edge
Smartphone-ul Ubuntu Edge va avea un ecran de 4,5 inci cu rezoluţie 720p, protejat de un ecra