Datoriile locuitorilor judeţului Vâlcea către operatorul de apă şi canal şi furnizorul de energie termică cresc de la lună la lună. Cele două societăţi au de încasat de la populaţie 25 milioane lei.
Societatatea CET Govora are de încasat peste 14,5 milioane lei pentru apa caldă şi energia termică furnizată în sistem centralizat. Asociaţiile de proprietari şi casele particulare din Râmnicu Vâlcea înregistrează debite în cuantum de 13,3 milioane lei, iar agenţii economici din municipiu au restanţe de aproape 700 000 lei. Există şi instituţii publice care au fost incluse în categoria rău-platnicilor, cu debite de aproape 550 000 lei.
Pentru că facturile sunt achitate din ce în ce mai greu, iar unii dintre beneficiari nu şi-au plătit restanţele pe ultimele luni, Cet Govora a sistat furnizarea de apă caldă şi i-a dat în judecată pe rău-platnici, majoriotatea asociaţii de proprietari. În acest moment, pe rolul instanţelor se află 100 de dosare.
Societatea CET Govora se află într-o situaţie dificilă şi din cauza faptului că are de recuperat peste 1 000 de miliarde de lei vechi de la Oltchim pentru furnizarea de abur tehnologic şi energia electrică. La rândul său, CET Govora riscă să fie dată în judecată de Complexul Energetic Oltenia pentru datorii de peste 1 300 miliarde lei vechi pentru cărbunele primit în ultima perioadă.
O altă societatea care de recuperat bani de la vâlceni este opertorul de apă şi canal APAVIL S.A. Operatorul are de încasat de la populaţia judeţului, instituţii publice şi agenţi economici peste 11 milioane lei, cu 5 milioane lei mai mult faţă de începutul lunii august.