Potrivit unui studiu efectuat prin programul PROEDIT în beneficiul Uniunii Editorilor din România (UER), anul trecut, producția de titluri publicate a crescut semnificativ față de cea din anii anteriori, în medie fiind editate 91.86 de titluri. Sursa: Codrin Prisecaru
42% dintre editurile care au intrat în eșantion au înregistrat profit din activitatea de editare pe parcursul anului 2012. 57% dintre acestea au înregistrat un profit situat sub pragul de 10.000 de lei, iar, în 57% dintre cazuri, activitatea de editare a fost sursa principală a profitului înregistrat.
Cele mai mari probleme cu care se confruntă producția editorială din România sunt lipsa fondurilor, costurile ridicate de producție și scăderea continuă a consumului de carte.
dintre edituri au publicat peste 120 de titluri, iar, pe locul trei, 16% dintre editurile chestionate declară că au publicat între 31 și 60 de titluri. Întreprinderile cuprinse în eșantion au avut în mare parte (61%) o cifră de afaceri sub 500.000 de lei, în timp ce 17% dintre ele susțin că au înregistrat venituri între 500.000 lei și un milion de lei. Ponderea editurilor a căror cifră de afaceri a fost între un milion de lei și 15 milioane este de 16%, iar cea cuprinsă între 15 milioane de lei și 30 de milioane de lei este de 4%. Doar pentru 2% dintre edituri cifra de afaceri aferentă anului 2012 depășește 30 de milioane de lei.
TOP 3 RECOMANDĂRI EVZ.RO:TRAGEDIA rutieră din România ţinută ascunsă de comuniști. CATASTROFA NECUNOSCUTĂ de pe Valea UzuluiEXCLUSIV. "Faraonul" jandarmilor a rămas fără “trăsură”. Procurorii DNA i-au sechestrat Land Rover-ulEXCLUSIV EVZ. ŞEFUL MILIONAR de la Metrorex a plecat la mare CU MAŞINA DE SERVICIU. "În interesul bucureştenilor", a făcut schimb de numere de telefon cu o domnişoară
TOP 3 ARTICOLE POPULARE:Şi-a prins SOŢUL în pat cu un alt BĂRBAT.