Primăria oraşului Uricani a aplicat, ieri, o amendă record - de 50.000 de lei - societăţii Kasiani Metal SRL Petroşani. Concret, reprezentanţii administraţiei locale au constatat, ieri dimineaţă, că la fosta organizare de şantier a CCCF Drumuri şi Poduri Timişoara din oraşul Uricani, în zona Câmpu lui Neag - Rostoveanu, se execută lucrări de desfiinţare a utilajului tehnologic (staţie de betoane, staţie de sortare) fără autorizaţie de desfiinţare.
Fapta constatată constituie contravenţie la Legea 50/1991, privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, amenda putând fi cuprinsă între 1.000 şi 100.000 de lei.
Totodată, în baza prevederilor legale, s-a dispus oprirea lucrărilor şi intrarea în legalitate.
Cazul nu este interesant numai prin prisma amenzii, una semnificativă, ci şi dacă ne raportăm la încrengătura de firme ce levitează în jurul afacerii prin care patrimoniul CCCF este făcut bucăţi pentru a ajunge la fier vechi pe lei noi.
Kasiani Metal SRL a fost înfiinţată în 2011, are sediul social în Petroşani şi asociaţi pe Elena Puşa Lăudat şi Marius-Nicolae Stăiculescu. Firma este curată din punct de vedere financiar, ceea ce nu se poate spune şi despre altele dintre societăţile comerciale, patru la număr, toate radiate în prezent, în care dl. Stăiculescu a deţinut calitatea de asociat unic, asociat, acţionar şi/sau administrator. Potrivit resurselor de informaţii la care am avut acces, dl. Stăiculescu a fost asociat unic/ administrator la Estman Company SRL Lupeni (în faliment din luna octombrie 2012), asociat unic/ administrator la Marcom L SRL Novaci (în prezent radiată), asociat/administrator la Elobut Com SRL Ciocadia - jud. Gorj (în prezent radiată) şi acţionar la Alexana SA Târgu Jiu (în prezent radiată).
Cel puţin două dintre firmele la care dl. S