Sicriul cu trupul neînsuflețit al fostului căpitan al „Științei” și al echipei naționale a României a fost transportat în noaptea de miercuri spre joi la Craiova.
1 /.
Deși s-a anunțat inițial ca fostul mare fotbalist Costică Ștefănescu va fi înmormântat la Săbăreni, localitatea sa natală, familia a decis până la urmă ca cel supranumit odinioară „Ministrul Apărării” să-și doarmă somnul de veci la Craiova. Orașul în care Ștefănescu a cunoscut gloria ca fotbalist.
Trupul neînsuflețit al lui Costică Ștefănescu a fost adus în noaptea de miercuri spre joi în „Cetatea Băniei” și a fost depus la stadionul „Ion Oblemenco”. Arena unde, acum 20 de ani, Costică Ștefănescu și ceilalți componenți ai „Craiovei Maxima” răpuneau echipe mari ale Europei.
Craiova îți mulțumește și te plânge!
„Căpitane, te-ai întors la prima dragoste”, a exclamat, plângând, soția lui Costică Ștefănescu în momentul în care sicriul a fost depus în holul din dreptul tribunei oficiale a arenei din Bănie.
Scaunele din tribunele stadionului Oblemenco se ocupă rând pe rând, așa
cum se întâmpla odată. Nu se mai aud însă strigătele de bucurie ale
suporterilor, ci doar șoapte de durere. Pentru fiecare dintre cei
prezenți Costica Stefanescu a fost un idol. Cei care l-au cunoscut
îndeaproape mărturisesc că „înainte de toate, nea Costică a dat dovadă
că este OM. A fost idolul copilăriei mele. Pentru ce ai facut pentru
Craiova, pentru România, îți multumim și te plângem", spune Mihai.
Suporterii din Bănie au afișat la stadion un banner cu mesajul: „Căpitane, salută-l pe nea Nelu (n.r. - Ion Oblemenco)”.
Printre cei care au venit să-i aducă un ultim omagiu fostului căpitan al „Craiovei Maxima” și al echipei naționale a României se numără și fostii jucători ai Universității Silviu Lung, Gheorghiţă Geolgău, Rodion Cămătaru, Aurel Beldeanu sau Pavel B