Usturoiul are atâtea beneficii pentru sănătate, încât nu ar fi de mirare să ajungă, în curând, să fie prescris la scară largă de medic. De fapt, dacă stăm şi ne gândim, chiar este prescris de medici în anumite situaţii.
Un nou studiu despre efectele usturoiului asupra sănătăţii sugerează că reduce cu aproape jumătate riscul cancerului de plămâni, mai ales consumat proaspăt.
Studiul, realizat de chinezi, este ultimul dintr-un lung şir de descoperiri ştiinţifice care ne-au spus, pe rând, că ne păzeşte de răceală, reduce tensiunea sanguină, scade colesterolul, omoară bacteria E.coli şi multe altele, notează „The Telegraph“.
Pătrunjelul, guma de mestecat şi boabele de cafea sunt cele mai bune remedii contra mirosului
Însă, cu toate avantajele asupra sănătăţii, rămânem cu o problemă care nu se poate rezolva atât de uşor: ce facem cu mirosul înţepător care îndepărtează de noi colegi de serviciu, prieteni şi chiar persoanele iubite?
Pentru a te bucura într-adevăr de minunile sale, usturoiul trebuie consumat crud. Cel puţin asta spun specialiştii. Studiul de luna trecută realizat de chinezi sugerează că cei care consumă usturoi de două ori pe săptămână au un risc scăzut cu 44% de a face cancer la plămâni şi se referă la legumă în starea sa naturală.
Usturoiul conţine alicină, un antibiotic natural care îl protejează de dăunători şi care, se crede, că este principala sursă a sa de beneficii naturale asupra sănătăţii. Alicina se eliberează atunci când un căţel, sau chiar o întreagă căpăţână, este strivit sau tocat. Alicina este distrusă atunci când usturoiul este gătit sau ţinut în oţet.
Există o grămadă de reţete care folosesc usturoiul crud, iar după aceea este de-ajuns să mestecăm câteva frunze de pătrunjel, o gumă de mestecat sau chiar o boabă de cafea crudă. Însă nici chiar aşa nu scapi c