Ionel Borş, Country Manager ArcelorMittal Galaţi, a cerut astăzi, în cadrul unei întâlniri cu ministrul Economiei, înfiinţarea unui fond de coeziune pentru industria siderurgică şi să fie eliminate taxele la tranzacţionarea de fier vechi în interiorul ţării, se arată într-un comunicat de presă.
Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, şi secretarul de stat din Ministerul Economiei, Adrian Ciocănea, au avut astăzi, o nouă întâlnire în vederea elaborării şi implementării \"Planului de acţiuni pentru industria siderurgică din România\", după ce la sfârşitul lunii august s-a desfăşurat prima reuniune a Grupului de lucru interinstituţional pe această temă, precum şi o întâlnire cu reprezentanţii principalelor companii de profil şi asociaţii patronale ale siderurgiştilor.
Reprezentanţii industriei oţelului au prezentat oficialilor Ministerului Economiei principalele probleme cu care se confruntă sectorul siderurgic, precum şi unele propuneri în vederea elaborării \"Planului de acţiuni pentru industria siderurgică din România\".
Potrivit lui Ionel Borş, Country Manager ArcelorMittal Galaţi, preţul energiei electrice la poarta fabricii, în speţă Combinatul ArcelorMittal, este unul necompetitiv şi mult mai mare comparativ cu preţurile practicate în celelalte ţări ale UE.
De altfel, costurile referitoare la taxa pentru certificatele verzi, taxa de cogenerare energie electrică şi emisiile de CO2 au fost principalele probleme puse în discuţie de către cei patru reprezentanţi ai Industriei siderurgice. Aceştia au propus realizarea unui studiu de impact asupra industriei prelucrătoare în privinţa liberalizării preţului la gazele naturale, solicitând ca liberalizarea să se facă treptat până în 2018 şi pentru marii consumatori, nu numai pentru populaţie, astfel încât preţul la gaz metan să nu crească cu mai mult de 3% în fiecare an.
La întâlnirea de a