Inaugurată în urmă cu doi ani, Arena Naţională a avut permanent un câlcâi al lui Ahile: gazonul. „Covorul verde“ trebuia înlocuit o dată la câteva luni, însă acum Primăria susţine că a rezolvat problema.
În urmă cu câteva zile, după partida tur Steaua-Legia Varşovia, din play-off-ul Ligii Campionilor, gazonul a fost schimbat. A fost pentru a cincea oară în doi ani când a avut loc această operaţiune, iar până acum s-au cheltuit, în total, peste 5 milioane de lei.
Uzarea rapidă a covorului de iarbă a fost pusă de Primăriei Bucureşti, administratoarea arenei, şi seama numărul mare de meciuri jucate aici. Acum gazonul arată excelent, însă nu se ştie pentru cât timp.
„E un gazon mai bun decât pe Wembley. Au mai fost teme de rezolvat, am vorbit, şi pe Wembley şi la Frankfurt, nu sunt atâtea meciuri câte sunt la noi. A jucat şi Steaua, şi Dinamo şi naţionala... Nu se poate, gazonul ăsta nu e de fier să poată rezista la atâtea meciuri. Numărul de meciuri contează foarte mult. Gazonul are nevoie de momente de respiro. Aici nu respiră deloc pentru că este folosit foarte, foarte des. Eu cred că acum va rezista. Vom lua şi un aparat de fotosinteză. Am pus un strat ca rădăcinile să fie mai rezistente. Era un start mai nisipos, acum e amestecat cu pământ“, a spus astăzi viceprimarul.Marcel Nicolaescu.
Ultima schimbare de gazon a costat, potrivit viceprimarului Nicolaescu, "sub 100.000 de euro", însă suma exactă se va afla abia în perioada următoare: „Există un program, un calendar de lucrări de reabilitare a solului. Probabil vom afla exact până săptămâna viitoare“.
Dacă vor fi achiziţionate sistemele de irigaţie şi fotosinteză ale gazonului, există şanse mari ca durata acestuia de viaţă să fie mult mai mare. În loc să fie schimbat la două-trei luni, noul gazon ar putea rezista cel puţin un an. Partea proastă este că ast