Yahoo a decis să prezinte date despre informaţiile legate de utilizatori cerute de oamenii legii din SUA sau de agenţiile guvernamentale din întreaga lume. Facebook a luat aceeaşi decizie luna trecută, alăturându-se astfel celorlaţi giganţi precum Twitter, Google şi Microsoft.
Astfel, potrivit Forbes, agenţiile din SUA sunt în fruntea listei puse la dispoziţie de Yahoo.
Compania a anunţat că în prima jumătate a anului 2013 a primit 12.444 de cereri privind 40.322 de conturi, de la autorităţile americane.
Yahoo a predat conţinut în 37% din cazuri, îar in 55% din cazuri a oferit numai „date fără conţinut“ care includ „informaţii de bază despre utilizator, obţinute în momentul înregistrării acestuia pe site precum o adresă alternativă de e-mail, numele, locul şi adresa IP, informaţiile de conectare, adresa despre facturare, dar şi informaţii precum destinatarii şi expeditorii e-mailurilor precum şi titlurile acestora“.
Pe locul doi se află germanii. Aceştia au făcut 4.295 de cereri privind 5.306 de conturi, iar la polul opus se află Noua Zeelandă.
În această ţară s-au făcut 9 cereri privind 9 conturi, iar Yahoo a pus la dispoziţie conţinutul de pe cinci din acele conturi.
„Departamentul nostru care se ocupă cu problemele de natură legală insistă ca cererile guvernamentale privind datele utilizatorilor să fie făcute în moduri şi scopuri legale. De obicei negăm cererile neconformare şi ne luptăm cu cererile care sunt neclare sau nejustificate“, a declarat Ron Bell, consilier general al Yahoo.
Hai să discutăm şi pe Facebook la „Tech Adevărul“