Veste proastă pentru şoferi! Consiliul Local a modificat luni Regulamentul de organizare şi funcţionare a sistemului de administrare a parcărilor publice, a ridicării şi blocării autovehiculelor. Normativul, care s-a dorit un regulament mai clar pentru a nu lăsa loc interpretărilor este mai restrictiv decât norma precedentă.
Astfel, dacă până acum parcarea neregulamentară a unui autovehicul putea fi sancţionată cu blocarea roţii, iar orădeanul avea de plătit 150 lei pentru a-şi elibera maşina, pe viitor blocarea autovehiculului va fi doar o măsură premergătoare.
Blocarea autovehicului se va face exclusiv în vederea ridicării lui, ceea ce înseamnă că şoferii amendaţi vor avea de plătit 300 lei. Excepţie vor face doar conducătorii auto care reuşesc să ajungă la faţa locului înaintea finalizării operaţiunii de ridicare, caz în care datorează doar jumătate din sumă.
Noul regulament prevede că agenţii de poliţie locală pot dispune ridicarea de pe domeniul public a vehiculelor şi remorcilor care staţionează pe: spaţii verzi, în parcuri şi în dreptul căilor de acces în parcuri, pe aleile pietonale, în faţa porţilor imobilelor sau garajelor, pe căile de circulaţie din parcări, pe locurile rezervate persoanelor cu handicap sau maşinilor de intervenţie, pe locurile marcate ca interzise parcării, pe aleile dintre blocuri, pe pistele de biciclete, în dreptul locurilor de parcare dacă blochează accesul sau plecarea autovehiculelor şi multe altele.
Şoferii care parchează în locurile marcate drept parcare fără a achita taxa aferentă vor fi sancţionaţi cu plata unei taxe în valoare de 40 lei. În cazul în care nu achită taxa în 48 de ore aceasta va fi transformată în amendă contravenţională în valoare de 150 lei.
La trei amenzi contravenţionale de 150 lei nechitate şoferii riscă ridicarea maşinii, aceasta urmând să fie eliberată din depozit doar în schim