Iata cum folosesti Internetul si in ce directie se indreapta inteligenta ta
Si eu sunt dependent de Web. Folosesc foarte mult Internetul in interes de serviciu. Dar intr-o zi mi-am dat seama ca imi este din ce in ce mai greu sa citesc carti sau articole prea lungi. Chiar si dupa cateva paragrafe, mintea-mi zbura in cu totul alta parte. In plus am mai constatat ca imi era tot mai greu sa ma concentrez asupra unei sarcini mai dificile. Nu mai gandeam la fel. Atunci am avut impresia ca s-a produs o schimbare in creierul meu. Asa am ajuns la concluzia ingrijoratoare ca orice avea legatura cu Internetul ma istovea.
Intr-o zi, pe cand lucram la un proiect extrem de important pentru mine, mi-am dezactivat conturile de Twitter si Facebook, nu am mai intrat nici pe profilul de pe Informatiiprofesionale.ro si nu mi-am mai consultat nici mailurile atat de des (doar de doua sau trei ori pe zi). Ce-i drept, am trait un adevarat calvar! Din cand in cand insa, mai trisam oferindu-mi cate o zi intreaga de „orgie” pe net! De atunci insa, utilizez Web-ul mult mai moderat. Nu imi mai permit sa fiu conectat 24 din 24 de ore, ceea ce ii enerveaza pe multi dintre amicii sau colegii mei de job. Cu toate acestea, am acceptat sa platesc acest pret pentru a-mi regasi concentrarea atat de necesara bunei mele functionari in domeniul profesional.
O acuzatie grea
Da, acuzatia mea este intr-adevar una grea. Internetul, care ne ofera mult mai mult divertisment decat au avut parte stramosii nostri, ne drogheaza creierul, ne tampeste, in sensul in care capacitatea noastra de reflectare e ingreunata si tindem sa dam inapoi in fata celui mai mic efort intelectual.
Nu sunt oare aceste cuvinte exagerate?
Nu pretind ca este imposibil sa citesti sau sa gandesti mai profund pe Internet, dar este cert faptul ca prea mult timp petrecut in mediul onl