La început de toamnă, în luna lui Răpciune, Târgul cu Bunătăţi îşi deschide porţile la Câmpina, de joi până sâmbătă, în cunoscutul loc, de la Ceas
Ca de fiecare dată, târgul aduce de prin toată ţara bunătăţi care mai de care mai apetisante, pe care le puteţi degusta şi cumpăra: specialităţile braşovene din brânză ale familiei Bangăla de la Fundata şi brânză de burduf bistriţeană a familiei Zinveliu, venită tocmai de la Zagra.
Tot pe degustate se fac cumpărăturile şi la standurile cu bunătăţi săseşti din carne de porc sau oaie de la Rupea, cu pâine de casă facută cu maia şi coaptă în cuptor sau de la cel cu dulceţuri, gemuri şi zacuscă de la Topoloveni.
De la Voineşti vine încărcat cu mere proaspete din recolta de anul acesta şi cu suc de mere şi sfeclă, domnul Neagu, inginer agronom cu experienţă şi pe lângă standul căruia nu puteţi trece fără să degustaţi. Din zona Apusenilor puteţi să cumpăraţi ceaiuri şi tincturi, binevenite într-o cură de imunizare înainte de venirea iernii.
Şi pentru că s-au cules strugurii, veţi găsi şi must proaspăt făcut la Valea Călugărească, dar şi mai multe sortimente de vin de casă. Copiii şi amatorii de dulciuri vor găsi la tarabe turtă dulce pictată manual la Bâscov, baclavale turceşti de tot felul, fructe uscate şi kurtos kolacs.
Doamnele sunt aşteptate la standurile cu bijuterii create manual, dar şi la cel cu bulbi de crini, lalele, narcise, frezii, numai buni de plantat în această toamnă.
Târgul cu Bunătăţi se desfăşoară de joi până sâmbătă (19 şi 21 septembrie), la Câmpina, în zona centrală a oraşului, cunoscută drept „la Ceas“.
Vă mai recomandăm
VIDEO Parcul Bucov, dintr-o altă perspectivă. Cel mai mare parc din Ploieşti, filmat din aer
FOTO VIDEO Frumuseţea tradiţiilor şi a costumului popular. Nuntă autentic românească, la Ploieşti