• Mii de ieseni trec zilnic prin aceste locuri • "Imi e frica sa-mi trimit copilul la scoala, anul trecut era cat pe ce sa-si fractureze un picior", a declarat Claudia Strainu
Una dintre caile pietonale considerate cele mai la indemana pentru locuitorii acestui oras, care face legatura intre centru, Gara si cartierul Alexandru cel Bun, arata ca dupa un bombardament efectuat in cel de-al Doilea Razboi Mondial. Scanduri care mai au putin si se rup sub picioare, trepte extrem de periculoase pline de cavitati in care balteste apa, acestea sunt numai cateva din imaginile care compun peisajul pe care-l ofera privirii pasarelele pietonale care traverseaza caile ferate din oras. Practic, daca nu esti atent si calci mai stramb sau ai o greutate mai mare, te poti trezi pe sine.
"Nici nu mai tin minte de cand nu au reabilitat pasarela. Eu trec zilnic pe aici si de fiecare data am senzatia ca o sa cad. Scandurile sunt rupte din cauza ploilor, plus ca trec mii de oamenii pe aici si nu ai cum sa fii indiferent la astfel de situatii. Cei din primarie ar trebui sa ia masuri, sa nu se produca vreo tragedie", a declarat ieseanca Silvia Melinte.
Pasarela supratraverseaza 23 de linii de cale ferata din statia CF Iasi, linii partial electrificate. Lungimea acesteia este de 246 metri, inaltimea libera sub pod fiind de 5,4 metri, infrastructura realizata din beton armat, iar suprastructura din metal, avand o greutate de 119 tone. Un alt trecator sustine ca de vina pentru starea in care se afla pasarela sunt cei care fura fierul.
"Pasarela ar trebui supravegheata non-stop. Sunt anumite persoane care vin la miezul noptii si fura bara de fier, care sustine lemnul. Practic, de la constructia ei, aceasta structura din fier si lemn a fost numai cârpita. În rest, a ramas la fel de urâta si de periculoasa, mai ales noaptea, pentru mii de ieseni care o