Tipul de cafea preferat de fiecare persoană poate trăda trăsăturile de caracter ale acesteia, arată un nou studiu efectuat de un psiholog britanic. Sursa: RĂZVAN VĂLCĂNEANȚU
După ce a analizat trăsăturile de personalitate a 1.000 de iubitori de cafea (gradul de introversie/extraversie, răbdare, vigilenţă, raţiune etc.), psihologul Ramani Durvasula a ajuns la concluzia că oamenii care preferă cafeaua fără zahăr au simţul preciziei, sunt raţionali şi au tendinţa de a iubi lucrurile simple. De asemenea, iubitorii de cafea amară sunt nerăbdători, direcţi şi tăioşi, şi refractari schimbării, relatează independent.co.uk.
În contrast, cei cărora le place să adauge şi lapte în cafea sunt genul de persoane atente cu cei din jur, însă şi uşor nevrotice. Iubitorii de cappuccino sunt probabil cele mai pretenţioase personalităţi, compulsivi şi dornici să deţină controlul. De asemenea, aceştia se preocupă şi cel mai mult de aspectul sănătăţii.
Persoanele care preferă cafeaua instant, care se prepară foarte repede, au tendinţa de amâna cel mai mult lucrurile şi cu greu reuşesc să-şi ducă planurile şi sarcinile până la capăt.
Nu în ultimul rand, cei care sunt amatori de specialităţi de cafea rece, precum frappe-urile, sunt consideraţi formatori de curente de opinie, „trend-setteri”, însă nu fac întotdeauna alegeri sănătoase şi pot fi nechibzuiţi.