Jesse Angle trăieşte pe străzile din Pensacola, Florida. Uneori se adăposteşte într-o biserică, dar de cele mai multe ori doarme în spatele unei clădiri din centrul oraşului. În fiecare dimineaţă el se îndreaptă către un parc, unde se întâlneşte cu prietenii lui şi încearcă să facă nişte bani. Jesse nu cerşeşte, ci îşi câştigă pâine cu ajutorul unui laptop mai vechi, potrivit „Wired“.
În parcul respectiv există WiFi gratuit şi Angle se foloseşte de laptop pentru a genera bitcoini, prin ajutorul platformei BitcoinGet, care îi pune pe utilizatori să urmărească anumite clipuri video în schimbul monedei virtuale.
Bărbatul de 42 de ani primeşte câte 0,000004 bitcoini pentru fiecare clip video urmărit, adică jumătate de cent. El se poate uita la 12 clipuri pe zi şi primeşte în jur de şase cenţi. Apoi, prin platforma Bitcoin Tapper, el obţine alte câteva zeci de cenţi. Pentru restul banilor, Angle se oferă să facă diverse munci şi cere mereu plata în bitcoini. În aproximativ 4 luni, el a reuşit să strângă 630 de dolari.
El preferă această metodă de plată deoarece este mult mai greu să fie jefuit. Un alt avantaj este faptul că pentru a avea un portofel virtual de bitcoin, o persoană nu are nevoie de o adresă stabilă sau de un act de identitate.
Pe străzi, dar la coadă la iPhone
Unii boschetari fac bani într-un mod mai tradiţional: fac lucruri pe care care oamenii înstăriţi nu vor să le facă. În cazul de faţă este vorba despre statul la cozi, potrivit Cnet.
În Pasadena, un om de afaceri a plătit 100 de cerşetori ca să stea la coadă pentru lansarea noilor iPhone-uri deoarece Apple nu vinde mai mult de două telefoane unei singure persoane. Bărbatul a luat apoi cele 200 de vouchere de la boschetari, a cumpărat iPhone-urile, urmând să le vândă unor clienţi străini la suprapreţ. „Codaşii“ au fost răsplătiţi cu ţigări, sucuri, ţigări şi câte 20