30 septembrie 1978. Este ziua în care Spitalul Judeţean Zalău şi-a adunat personalul şi pacienţii împrăştiaţi în nouă secţii din şapte locaţii diferite şi i-a adus în noul sediu, construit de la zero în perioada 1974 - 1978.
Împlinirea a 35 de ani de la construcţia spitalului - astăzi numit Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău - a fost sărbătorită astăzi de conducerea şi de angajaţii instituţiei printr-un eveniment desfăşurat la Clubul Militar din Zalău. La eveniment au fost invitaţi şi reprezentanţii firmelor care, de-a lungul timpului, au sprijinit aproape ori de câte ori a fost nevoie spitalul, şefi ai instituţiilor şi organizaţiilor cu care unitatea colaborează, dar şi foşti angajaţi şi directori ai Spitalului Judeţean.
Pentru cei care nu au trăit acele vremuri, managerul Laurenţiu Barna a pregătit o prezentare, în care imagini şi cifre de acum 35 de ani au creionat portretul sistemului sanitar sălăjean din acele vremuri: un sistem dificil de coordonat, cu un spital care, înainte de 30 septembrie 1978, avea nouă secţii în şapte locaţii şi care mai avea în subordine şi Serviciul de Ambulanţă, patru creşe şi o policlinică situată în centrul oraşului, unde funcţionau 13 cabinete cu tot atâtea specializări.
Toate acestea, cu aproximativ un sfert din numărul de medici de astăzi. Potrivit lui Barna, în 1978 erau încadraţi 42 de medici, în timp ce astăzi sunt 144, cu rezidenţi cu tot. Până la darea în folosinţă a "Spitalului Nou", cum i se spune "în popor" Spitalului Judeţean, intituţia nu avea secţie de cardiologie, ortopedie, ORL, Oftalmologie, Psihiatrie şi nici chiar ATI. Toate cele şase secţii au fost înfiinţate după mutarea în noul spaţiu. De atunci şi până acum, s-au mai adăugat alte două secţii, 12 compartimente şi Unitatea de Primire a Urgenţelor.
Un calcul făcut de conducerea spitalului indică faptul că peste 80.000 d