Cazul românilor care ar fi furat telefonul unui tânăr belgian în localitatea spaniolă Lloret del Mar, dar au uitat să-l reseteze, pozele lor ajungând pe internet, a făcut deja înconjurul lumii. Se pare că noul „posesor“ al telefonului a descoperit articolele despre el şi a început să şteargă pozele.
Ce s-a întâmplat? Belgianul Yannick de Neef a mers în vacanţă la Lloret del Mar în Spania, dar a descoperit că telefonul său a fost furat. Nu a reuşit să găsească făptaşul, deşi a depus plângere la poliţie. Cu toate acestea, la câteva săptămâni după ce credea că telefonul său, un HTC One X a dispărut definitiv, contul său de Dropbox a început să se umple cu pozele făcute de cei care l-au furat. Ei par o familie din judeţul Tulcea, iar actualul proprietar este o femeie, dansatoare într-un club de noapte.
Yannick de Neef a făcut site-ul "This guy has my HTC" pentru a posta pozele făcute de cei care i-au luat telefonul. El a menţionat ieri că nu a fost intenţia lui să jignească românii sau etnia romă, ci doar să arate cazul său specific. Astăzi, Yannick a anunţat că cei care i-au luat telefonul au citit ştirile şi au început să şteargă pozele. Nici până astăzi poliţia nu s-a sesizat.
Ce învăţăm din cazul acesta? Nu, nu trebuie să învăţăm să resetăm telefoanele. Exemplul lui Yannick de Neef este unul pentru victime: activaţi-vă opţiunile de securitate de pe telefon: localizare, Find my Phone şi sincronizarea prin Wi-Fi cu Dropbox, Google+ sau Facebook. Poate vi se pare că oferiţi prea multe unor servicii Cloud, poate vi se pare că vă pierdeţi din intimitate, dar în momente din acestea ar putea fi esenţial.
Nu în cele din urmă, căutaţi aplicaţii antifurt. Unul dintre exemple este Cerberus, care vă permite să controlaţi dispozitivul de la distanţă, să-l localizaţi, să activaţi o alarmă, chiar dacă telefonul este pe silent. Puteţi să o descărcaţi din Play