Unitatea Medicală ocupă locul al şaselea în clasamentul celor mai bune 10 spitale publice din ţară. Clasamentul a fost realizat în urma unui studio realizat la cererea Institutului Aspen România.
Chiar dacă sistemul privatz de sănătate s-a extins enorm, 62% dintre români preferă să se trateze la stat, chiar dacă recunosc că trebuie să ofere arenţii personalului. Potrivit sondajului sumele oferite de pacienţi personalului din spitalele publice este între 50 de lei şi 200 de lei, chiar mai mult în cazul intervenţiilor chirurgicale.
Potrivit sondajului, Spitalul de Urgenţă Floreasca a urcat pe locul 1, în timp ce Spitalul Militar Central rămâne în continuare pe cea de-a doua poziţie, iar Institutul Clinic Fundeni a urcat de pe poziţia 6 pe poziţia numărul 3.
Topul clinicilor private arată diferit în acest moment, comparativ cu luna februarie 2013. MedLife şi-a menţinut poziţia de leader, în timp ce Regina Maria a surclasat Medicover, care acum figurează pe locul 3. Pacienţii care aleg unităţile private spun că fac acest lucru datorită condiţiilor, a timpului de aşteptare scăzut şi a calităţii serviciilor medicale.
Studiul citat a fost iniţiat la începutul acestui an şi, ca urmare a interesului exprimat, va fi realizat trimestrial, pentru a surprinde dinamica preferinţelor populaţiei cu privire la sistemului medical şi farmaceutic din România.
TOP ZECE SPITALE PUBLICE
1. Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca Bucureşti
2. Spitalul Militar Central Bucureşti
3. Institutul Clinic Fundeni Bucureşti
4. Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Spirifon” Iaşi
5. Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti
6. Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov
7. Spitalul Universitar de Urgenţă Elias Bucureşti
8. Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa
9. Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţ