Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, constituit de Prefectura Constanţa, a centralizat toate efectele produse de furtuna care afectează Dobrogea .
Prefectul Judeţului Constanţa a dispus activarea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă şi constituirea unei Grupe Operative începând cu data de 30 septembrie, ora 20, care monitorizează în permanenţă situaţia din judeţ.
Grupa Operativă este formată din reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea, Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri, Serviciului de Ambulanţă Judeţean Constanţa, Gărzii de Coastă, Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa, Direcţiei de Sănătate Publică Constanţa, Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea Litoral.
Au fost transmise adrese către toate Comitetele Locale pentru Sitaţii de Urgenţă prin care s-a solicitat instituirea serviciului de permanenţă şi comunicarea situaţiei din teritoriu la Gruparea Operativă la orele 21, 0, 3, 6.
În urma furtunii, în judeţul Constanţa s-au înregistrat o serie de avarii:
- începând din data de 30.09.2013, ora 16,25, portul Midia a fost închis din cauza vântului din sector NE, forţa 6 ;
- începând din data de 30.09.2013, ora 21, portul Mangalia şi ora 21.25, Portul fluvial Constanţa Sud Agigea au fost închise din cauza vântului;
- I.J.J. Constanta a acţionat luni, 30 septembrie, cu 30 de jandarmi, care au constituit baraje din 500 de saci plini cu nisip, pe strada Theodor Sperantia (250 de saci), str. Micunelei (50 de saci), str. Izvor (150 saci), str. Contraamiral N. Negru (50 de saci), iar marţi, 1 octombrie, 20 de jandarmi au umplut 400 de saci cu nisip pe care i-au descarcat si cu care au constituit baraje pe str. Theodor Sperantia - 200 de saci, str. Izvor - 100 de saci, str. Soveja - 100 de saci;
- 3 case sunt inundate în localitatea Lumina; se acţion