Vremea excelentă, după atâta frig şi ploaie, a scos sâmbătă din case câteva sute de oameni, în zona primăriei, la Târgul de Produse Tradiţionale, ediţia a III-a.
Bine organizat
Ne-am plimbat şi noi câteva zeci de minute pe-acolo şi am observat o mare diferenţă faţă de ediţia anterioară, o schimbare în bine, numărul de comercianţi şi varietatea produselor crescând simţitor. Preţurile am constatat că au fost… aşa şi aşa, de la comerciant la comerciant. Unii dădeau produsele mai ieftin cu puţin decât cele de la piaţă. Alţii, veniţi din Vâlcea, Gorj, Oradea sau Alba, vindeau mai scump cu ceva, e drept nu foarte mult, probabil să-şi scoată banii de transport. Însă, am văzut şi comercianţi din Alba sau Caraş-Severin care vindeau produse din carne sau fructe mult sub preţul pieţei.
În ceea ce priveşte sectorul de distribuire a tocăniţei de oaie şi a păsatului momârlănesc, un produs omologat anul acesta, acolo lucrurile s-au desfăşurat bine. Totul a fost organizat în aşa fel, încât lumea să nu se înghesuie şi să nu stea prea mult la rând. Acest lucru a fost posibil deoarece şi platoul din faţa Casei de Cultură este mare şi permite accesul a câtorva sute de oameni. Oricum, lumea a stat la rând civilizat, în maxim 5 minute fiecare şi-a putut lua liniştit porţia de mâncare, mulţi cetăţeni fiind veniţi pregătiţi să ducă mâncarea la pachet acasă.
38 de comercianţi
Printre oameni l-am regăsit şi pe Ioan Pristavu, şeful administraţiei Pieţelor Petroşani, care împreună cu colegul său, Sorin Creţu, cu primăria şi primarul Tiberiu Iacob-Ridzi s-au implicat în organizarea acestei acţiuni.
„Anul acesta am avut o abundenţă de produse de alimentaţie publică, cât şi produse tradiţionale de artizanat şi de meşteşugărie. Avem, în momentul de faţă, 38 de comercianţi, care au pus la vânzare cele mai multe produse pe care le puteau dum