Am ajuns la o nouă parte a review-ului nostru la Samsung Galaxy Note 3. Unul dintre cele mai importante elemente ale acestui telefon este stylus-ul. Anul acesta, pixul inteligent a devenit şi mai deştept, dar are mici probleme de ergonomie.
Stylus-ul. Of. Când spun sau scriu cuvântul ăsta îmi amintesc de Steve Jobs la prezentarea primului iPhone. Atunci, el vorbea cu audienţa şi la un moment dat spune: "să folosim un stylus! Da! ... Uhm...nu! Stylus-ul e mare, urât, îl scoţi, îl pierzi. Nu, nu vom folosi un stylus". La patru ani de la această prezentare, Samsung uimea lumea tehnologiei prin lansarea lui Galaxy Note, un dispozitiv cu un ecran uriaş pentru acea vreme şi introducea pe piaţă categoria phabletelor, telefoane la limita dimensiunilor unor tablete. Un element diferenţiator? S Pen, un pix inteligent de tip stylus. La două generaţii după primul Note, S Pen a devenit şi mai inteligent.
Design şi ergonomie
Samsung l-a integrat foarte bine în telefonul său. Se montează în colţul din dreapta jos, iar când este scos lansează automat pe ecran cele cinci funcţii rapide. Capătul stylus-ului este în culoarea cromată a marginilor telefonului, iar restul este un negru deschis. Materialul din care este fabricat e un plastic. Vârful pendulează un pic, pentru a fi mai flexibil şi a funcţiona mai bine pe ecran.
S Pen are anul acesta un buton care deschide comenzile rapide, în momentul când este apăsat, iar vârful pixului este la un centimetru de ecran. Butonul este amplasat puţin eronat. Este în partea inferioară a pixului, iar modul cum îl ţinem în mână nu ne permitem să-l apăsăm rapid. E păcat, deşi e un detaliu care pare lipsit de importanţă.
Funcţiile lui S Pen
S Pen-ul din 2013/2014 are funcţia Air Command, care permite pixului să declanşeze cinci acţiuni rapide în momentul când pixul este la un centimetru de ecran, iar noi apăsăm but