- interviu cu directorul general al E-Star, dl. Soós Csaba -
În cazul municipiul Zalău contra E-Star, continuă disputa legată de încălzirea oraşului şi statutul juridic al reţelei de termoficare. Până acum comunicările din partea E-Star au fost lăsate în planul al doilea, mai mediatizate fiind opiniile contradictorii ale Primăriei, motiv pentru care de data aceasta l-am întrebat pe directorul general al E-Star, dl. Soós Csaba.
Reporter: Ce părere aveţi despre faptul că pentru a porni încălzirea în Zalău, municipalitatea se bazează pe faptul că instanţa va anula contractul de vânzare-cumpărare dintre fostul furnizor Distriterm şi E-Star?
Soós Csaba: În ce ne priveşte, din păcate, aceasta nu constituie o noutate, în schimb este un bun prilej ca locuitorii oraşului Zalău să realizeze că municipalitatea a lăsat în voia unui litigiu cu deznodământ incert încălzirea mai multor locuinţe şi instituţii (şcoli, grădiniţe etc.). În mai multe articole de presă, municipalitatea a declarat că ea a fost cea care a intentat procesul, dar realitatea este că acţiunea a fost promovată de către lichidatorul judiciar al Distriterm. De fapt, municipalitatea a încercat deja în aprilie să constrângă E-Star să accepte condiţiile stabilite unilateral de către municipiu pentru rezolvarea situaţiei referitoare la dreptul de proprietate asupra reţelei de termoficare, ameninţând că dacă E-Star nu acceptă să încheie un contract conform condiţiilor impuse de municipalitate, va demara procedurile de sesizare a lichidatorului judiciar pentru anularea contractului de vânzare-cumpărare al reţelei de conducte. Se pare că şi-au respectat această promisiune. E-Star studiază cu consultarea experţilor în domeniu, dacă în speţă s-a comis vreo infracţiune.
Rep.: Litigiul se referă la tronsonul de reţea de termoficare pe care a trebuit să o cumpăraţi de la CET, conform contractului d