Îl aşteptam. O doamne, cât l-am aşteptat. Iată! A venit minunea de plastic de la Apple. Şi ce dezamăgire a fost rapid. Pentru că 5c e ca un iPhone 5, dar de plastic. E ca un iPhone 5 venit mult prea târziu. E ... prea banal. E un telefon cam scump pentru ceea ce oferă şi nu am reuşit să-i identific un public, cel puţin în România. Design
Dacă ştiţi cum arată iPhone 5, nu fiţi surprinşi că iPhone 5c este la fel, dar cu "îmbunătăţirea" adusă de plastic. Nu vreau să fiu cârcotaş fără motiv, dar este un telefon identic. Ecranul şi partea frontală a rămas la fel, cu butonul central puţin afundat în carcasă. În jurul său, metalul a fost înlocuit de un plastic foarte puternic. Am apreciat acest lucru. Nu este tradiţionala carcasă de plastic, ci este una ranforsată. Da, Apple a ştiut să facă un plastic mişto, dar la fel a făcut şi Samsung cu Galaxy Note 3. E un plastic dur, care nu se îndoaie, care nu se zgârie.
Cel mai bun lucru al designului acestuia, din prisma clientului, este faptul că poate să nu mai aibă grija unei carcase sau a zgârieturilor de pe telefon. Eu am avut un iPhone 5 şi pot să vă spun că stăteam cu frică de fiecare dată când îl scoteam. Cu el m-am învăţat să nu mai scot telefonul pe masă, pentru că se zgâria. În partea inferioară a rămas aceeaşi mufă, iar pe spate logo-ul este pus cu negru. Camera este puţin îmbunătăţită, dar are un sinugr bliţ. Butoanele laterale ies discret din carcasă şi sunt uşor acţionabile.
Designul e simplu. E ceea ce înseamnă până la urmă filosofia Apple: "e frumos abia când tot ce se putea scoate a fost scos". Vorbim de un minimalist dus uneori la stadiul de artă, dar acesta este un design de iPhone 5 peste care s-a pus o carcasă de plastic.
iPhone 5c e continuarea iPhone 5. iPhone 5 a fost cea mai frumoasă femeie din lume. iPhone 5s e femeia aceea frumoasă, dar discretă, care a învăţat să poarte