Ce se intampla cu serviciul de Ambulanta, va fi sau nu descentralizata Politia, cum vor fi repartizate bugetele, se vor modifica salariile angajatilor sau unde se vor duce incasarile institutiilor descentralizate - sunt doar cateva intrebari la care Ministrul Dezvoltarii Regionale, vicepremierul Liviu Dragnea a incercat sa raspunda marti, in urma unei noi sedinte pe tema descentralizarii. Potrivit lui Dragnea, procesul de descentralizare va fi facut printr-un proiect de lege si nu printr-o Ordonanta de Urgenta, institutiile descentralizate vor dispune initial de un buget alocat de la centru, dar incasarile, in mare parte, vor ramane la nivel local.
In urma cu o saptamina, liderii PSD si PNL au cazut de acord asupra trecerii la Consiliile Judetene ale unor institutii aflate in subordinea ministerelor Agriculturii, Mediului, Muncii, Tineretului.
Cu toate acestea, au ramas destule intrebari fara un raspuns concret si, mai ales, problema unor institutii cheie din portofoliul a doua dintre cele mai importante ministere: ambulanta de la Ministerul Sanatatii si Politia de la Ministerul de Interne.
Marti dupa-amiaza, Liviu Dragnea si Klaus Iohannis, insarcinatii USL cu procesul de descentralizare, au avut o sedinta lunga de peste 4 ore cu Ministrul Sanatatii Eugen Nicolaescu, secretarul de stat Raed Arafat, Ministrul Internelor Radu Streo, precum si reprezentantii Ministerului Agriculturii, Ministerului Mediului, Ministerului Muncii si al consiliilor Municipiilor si Consiliilor Judetene.
"Nu se are in vedere adoptarea unei OUG in ceea ce priveste descentralizarea. In viziunea noastra, descentralizarea este un proces car sa ne ajute sa ne rupem definitiv de comunism", a declarat marti seara, vicepremierul social democrat Liviu Dragnea.
In plus, Dragnea a subliniat ca reticenta aparatului central la ideea descentrali