Directia de Asistenta Comunitara a început de ieri actiunea de primire a solicitarilor pentru acordarea ajutoarelor pentru incalzirea locuintei. Categoriile de beneficiari pentru care se acorda aceste ajutoare sunt solicitantii care utilizeaza pentru încalzirea locuintei energie termica în sistem centralizat, energie electrica, gaze naturale sau lemne, carbuni, combustibili petrolieri. Ajutorul se acorda numai pentru un singur sistem de încalzire si anume cel principal. Limitele de venituri pentru acordarea ajutoarelor sunt de 786 lei/membru de familie, pentru familiile care utilizeaza agent termic în sistem centralizat si de 1.082 lei pentru o persoana singura, care utilizeaza agent termic în sistem centralizat.
"La primele categorii, compensatia se acorda prin acoperirea unui procent din consumul real de agent termic, în functie de venitul mediu pe membru de familie sau persoana singura. Pentru utilizarea energiei electrice, gazului metan, lemne, carbuni, combustibili petrolieri, limita de venituri care permite acordarea ajutorului de incalzire este de 615 lei pe membru de familie. Compensarea se acorda în suma fixa, dar nu mai mult decât consumul efectiv calculat de catre furnizor, în functie de venitul net pe membru de familie", a precizat Luminita Munteanu, sefa DAC. Din acest an, veniturile care se iau în calcul la stabilirea venitului net pe membru de familie sunt date de prevederile art. 8 alin. 1 - 3 din Legea nr. 416/2001, cu modificarile si completarile ulterioare.
"Nu se iau în calcul sumele provenite din alocatia pentru sustinerea familiei, bugetul personal complementar al persoanelor cu handicap, ajutoarele de stat acordate producatorilor agricoli, bursele de studiu si cele sociale, precum si bursele acordate în cadrul programului national de protectie sociala Bani de liceu. Persoanele care detin cladiri, alte spatii locative in a