Oamenii de ştiinţă au reuşit să asambleze primul om bionic din cap până-n picioare, cu ajutorul celor mai avansate proteze din lume.
Frankenstein este real şi are chiar o inimă care bate. Cu toate acestea, este departe de a fi om. El a fost asamblat pentru emisiunea "The Incredible Bionic Man" de pe canalul Smithsonian.
Robotul a fost asamblat de firma Shadow Robot Co., formată din specialiştii în robotică Rich Walker şi Matthew Godden. Ei au primit donaţii de la mai multe laboratoare din întreaga lume. Prin donaţiile specialiştilor, ei au putut să construiască robotul din cele mai bune proteze din lume, scrie "LiveScience".
"Scopul nostru a fost să reuşim în doar şase săptămâni să transformăm tot felul de părţi ale corpului (organe, membre, ochi, capul) într-un om bionic", a declarat walker. "De obicei pui o proteză pe un om căruia îi lipseşte acea parte. Noi nu aveam omul. Am construit un om ca să asamblăm protezele", a mai spus profesorul Walker.
Robotul a costat în total un milion de dolari. Mâinile lui vin de la Touch Bionics şi sunt numite i-Limb, în timp ce picioarele şi încheieturile vin de la BiOM, fiind purtate şi de bioinginerul Hugh Herr de la MIT Media Lab. Pentru a monta toate acestea, cercetătorii au folosit un exoschelet numit Rex, fabricat în Noua Zeelandă.
Pe lângă membre, care nu sunt dificil de montat, omul bionic are o inimă artificală, sânge, plămâni, pancreas, splină, rinichi şi un sistem circulator funcţional.
Inima artificială a fost fabricată la SynCardia în Arizona şi a fost montată până acum în 100 de oameni. Ea rezistă până la 12 luni, în aşteptarea unui transplant. Arterele şi venele sunt făcute dintr-un polimer care creează organe sintetice în orice formă.
Creierul omului bionic nu este cel mai dezvoltat, dar îi permite să audă şi să primească mai multe comenzi vocale. Pentru a răspunde la între