De la ultima şedinţă de îndată de la Petrila v-am rămas datori cu câteva proiecte devenite hotărâri în urma votului dat de consilierii locali. Astăzi prezentăm unul dintre acestea, după cum am promis.
În urma şedinţei şi a votului dat, administraţia petrileană a aplicat la „Programul prioritar naţional pentru construirea de sedii pentru aşezăminte culturale în localităţile unde nu există asemenea instituţii, precum şi pentru reabilitarea, dotarea şi finalizarea lucrărilor de construcţii a aşezămintelor culturale de drept public din mediul rural şi mic urban”.
Ce înseamnă asta? Simplu: prin aplicarea la acest program naţional, Petrila, prin depunerea unei cereri de finanţare, are şanse să modernizeze, să reabiliteze şi să doteze Căminul Cultural Cimpa. Acest lucru s-ar putea întâmpla de la anul, ceea ce înseamnă că peste doi ani, maxim trei, cimpenii ar putea avea un cămin cultural la fel de frumos şi de practic precum jieţenii. Investiţia ar putea avea loc prin Compania Naţională de Investiţii, aprobată fireşte de Ministerul Dezvoltării Regionale. Practic se merge pe aceeaşi „reţetă” precum s-a mers şi în cazul Casei de Cultură „Ladislau Schmidt” şi al Căminului Cultural Jieţ. „Orice se va putea spune despre primarul Păducel, numai că n-am sprijinit cultura în oraş nu se va putea spune. Sau cei care vor spune asta îşi vor da singuri cu tifla-n cap! Rămân aceste clădiri reabilitate ca mărturie peste timp, nu le duce primarul cu el, rămân zeci de ani de-acum înainte. Dacă vom reuşi şi la Cimpa, pot spune că sunt mulţumit şi toată lumea va putea să vadă că am sprijinit aceste aşezăminte culturale nu doar în oraş, ci şi la sate. Uitaţi ce fericiţi sunt oamenii, ce sclipire de bucurie au când văd un cămin cultural nou, elegant, plăcut, unde o să poată să vină la nunţi sau botezuri, ori la alte evenimente importante în lumea satului”, spunea nu de