O istorie a sediilor de bibliotecă din lume, prima lucrare completă de acest fel, a fost publicată recent de James Campbell, expert în arhitectură la Universitatea din Cambridge. Pentru a se documenta, savantul britanic a vizitat peste 80 de biblioteci, din 20 de ţări, şi mărturiseşte că cea mai apropiată de sufletul său rămâne celebra Admont Abbey, din Austria. Aceasta este de altfel şi cea mai veche bibliotecă ce ţine de o mănăstire, din lume
CLICK AICI PENTRU FOTOGALERIE!
Potrivit Daily Mail, în cartea sa, James Campbell aduce în prim plan uluitoarele opere de arhitectură ce găzduiesc unele din cele mai de renume biblioteci de pe mapamond, construite de secolul al 15-lea şi până în zilele noastre.
FOTO evz.ro
Cele mai spectaculoase biblioteci din lume
Istoria completă a bibliotecilor este rezultatul a cinci ani de cercetare ştiinţifică. Dr. Campbell a petrecut trei ani călătorind în lume pentru a vizita fiecare dintre bibliotecile din lucrarea sa împreună cu fotograful Will Pryce .
În cele 320 de pagini ale cărţii sunt cuprinse bibliotecile lumii, de la cea mai mare, cum este Biblioteca Congresului din Washington, până la cea mai mică, cum este biblioteca medievală de la Trinity Hall, în Cambridge.
Cea mai veche bibliotecă, care a supravieţuit timpului în forma sa intactă, este Malatestiana Biblioteca, din Cesena, în Italia. Această bibiotecă datează din 1452.
TOP 3 RECOMANDĂRI EVZ.RO:Oreste, despre practicile lui Dan Voiculescu: Fabrica de produs zombie intră în faliment. PLUS: De ce l-a trimis Varanul pe Gâdea în AmericaIstoria PROCESULUI PENAL al lui Radu Mazăre. Cinci ani de AMÂNĂRI din motive de tot râsul. Acum s-a pensionat şi JUDECĂTOAREA MOTIVARE. Nume de cod ”IVĂNESCU”. De ce Irinel Columbeanu nu a făcut poliţie politică
ARTICOLE POPULARE:ROMÂNIA POST-COMUNISTĂ, în i