Lipsa personalului se resimte din ce in ce mai tare la nivelul IPJ Iasi. In primele noua luni ale anului, 32 de politisti au cerut sa fie mutati la un alt inspector, in general in orasul natal, noua s-au pensionat, patru si-au dat demisia, doi au fost destituiti si unul a decedat. In prezent, exista 177 de posturi libere. Nu se fac angajari din surse externe si nici nu exista prea multi doritori pentru ocuparea postului de politist, in special pentru ca locurile libere sunt in mediul rural. Politistii, mai ales cei cu familii, refuza sa se mute la tara, pentru ca sotiile au sanse reduse sa isi gaseasca un alt loc de munca, iar copiii nu vor sa se mute la o alta unitate de invatamant.
"Au venit, intr-adevar, din scolile de agenti 28 de persoane, din care 27 au fost repartizate la structurile de siguranta publica, in mediul rural, in special, si un agent la structura logistica. In schimb, am pierdut 48 de politisti. Avem o mare problema cu mutarile la alte inspectorate. Noi am stabilit ca, incepand din perioada imediat urmatoare, sa avem o campanie de informare mai agresiva in randul tinerilor care doresc sa vina spre noi, prin scolile de agenti si academiile de politie si speram sa avem mai multi candidati pentru functiile pe care le vom scoate la concurs vara viitoare. Altfel, nu vad cum am putea sa recuperam din acest deficit mare. Ne aflam printre primele judete din tara privind deficitul de personal", a declarat chestorul Ioan Scripniciuc, seful IPJ Iasi. Din totalul angajatilor IPJ Iasi, 11,61 % sunt femei. Media de varsta a politistilor este de 36 - 55 ani, iar media de varsta a personalului cu functii de conducere este de 41 de ani.
Lipsa personalului se resimte din ce in ce mai tare la nivelul IPJ Iasi. In primele noua luni ale anului, 32 de politisti au cerut sa fie mutati la un alt inspector, in general in oras