Organizația Mondială a Sănătății a confirmat 10 cazuri de poliomielită în Siria, prima epidemie de acest gen din țară din ultimii 14 ani, relatează BBC. Sursa: Reuters
Organizația ONU a spune că alte 12 cazuri sunt încă investigate, iar majoritatea celor 22 de bolnavi fiind bebeluși și copii mici.
Înainte de izbucnirea războiului civil din Siria, în martie 2011, circa 95% dintre copiii sirieni erau vaccinați împotriva acestei boli.
ONU estimează acum că circa 500.000 de bebeluși nu au fost imunizați.
OMS spune că epidemia, care a izbucnit în provincia estică Deir Ezzor. Boala, este extrem de contagioasă, se răspândește, de obicei, prin hrană sau lichide contaminate cu excremente.
Bebelușii, lăsați fără apărare în fața poliomielitei
„Sigur că această boală este transmisibilă, iar având în vedere mișcările de populație, boala se poate răspândi foarte ușor. Așa că riscul de a ajunge în întreaga regiune este foarte mare”, a spus un purtător de cuvânt al OMS, Oliver Rosenbauer, pentru Reuters.
AVERTIZARE de BOALĂ PERICULOASĂ: O MALADIE GRAVĂ, care dispăruse din Europa revine. În România, sunt probleme cu vaccinarea copiilor!
În prezent, există mai mult de 100.000 de copii, cu vârsta sub cinci ani, care riscă să fie infectați cu acest virus, doar în provincia amintită, aflată în mijlocul luptelor acerbe dintre forțele guvernamentale și cele ale opoziției siriene.
Cum răspunde Ministerul Sănătații acuzațiilor că a lăsat bebelușii fără vaccinuri
Orașul Deir Ezzor rămâne parțial controlat de forțele loiale președintelui Bashar al-Assad, în timp ce satele se află în mâinile opoziției.