TIMIȘOARA. Realizarea unui subpasaj auto în Piața Victoriei a stârnit interesul mai multor firme din proiectare, niciuna din Timișoara însă. Primarul Nicolae Robu a precizat că șapte firme au depus oferte pentru realizarea documentației.
S-au deschis ofertele pentru pasajul subteran de la Victoria. Şapte firme au depus oferte, niciuna din Timişoara. Acestea vor face SF-ul şi documentaţia de execuţie. Termenul limită de depunere a ofertelor a expirat, în două-trei săptămâni vom afla câştigătorul. Abia acum se fac studiul de fezabilitate şi proiectul tehnic. În cadrul studiului este obligatoriu să se prezinte două soluţii. În caietul de sarcini scrie explicit că se va avea în vedere păstrarea specificului arhitectural al zonei. Este nevoie de 90 de zile pentru studiul de fezabilitate şi apoi, în etapa a doua, tot cam de atâta pentru proiectul tehnic, a declarat primarul Nicolae Robu.
Dacă inițial edilul-șef al orașului spunea că ar putea atrage sponsorizări de le firmele private pentru plata documentațiilor, în cele din urmă proiectul se va plăti cu bani de la bugetul local. Valoarea este de 600.000, dar primarul vrea să vadă dacă execuția pasajului este eligibilă pe fonduri europene. În plus, suma poate scădea în urma licitației.
Am făcut apel public la firme să finanţeze documentaţia, am găsit pe cineva dispus să finanţeze cu 30.000 de euro, numai că proiectanţii locali din Timişoara au pretins 160.000 de euro. Or, nu puteam găsi cu titlu de sponsorizare 160.000 de euro. Aşa se face că am întârziat până în momentul de faţă cu darea în lucru a studiului de fezabilitate şi a proiectului tehnic, a mai spus primarul orașului.
TIMIȘOARA. Realizarea unui subpasaj auto în Piața Victoriei a stârnit interesul mai multor firme din proiectare, niciuna din Timișoara însă. Primarul Nicolae Robu a precizat că șapte firme au depus oferte pentru realizarea d