Un lot de conserve conţinând carne feliată de vită a fost retras de la vânzare în două reţele de magazine din Marea Britanie în urma detectării de ADN de cal. Conservele erau produse în România în ianuarie 2013, relatează joi Sky News.
Agenţia pentru standarde alimentare din Marea Britanie (FSA) a anunţat că loturile de conserve produse în România în luna ianuarie a acestui an au fost livrate reţelelor de magazine Home Bargains şi Quality Save de pe teritoriul britanic.
Declaraţia FSA confirmă că pachetele de 320 de grame având scris pe etichetă Carne feliată de vită în sos' conţineau între 1% şi 5% ADN de cal.
Prezenţa ADN-ului de cal a fost identificată în timpul unui test de rutină realizat de specialiştii FSA din Consiliul districtului Lincolnshire menit să verifice eventuala prezenţă a fenilbutazonei, o substanţă analgezică.
Potrivit FSA, loturile respective de conserve au fost retrase de la vânzare deoarece carnea de cal nu figura pe lista ingredientelor de pe etichetă. Produsele aveau ca dată de expirare ianuarie 2016, adaugă sursa citată. (Agerpres)
Un lot de conserve conţinând carne feliată de vită a fost retras de la vânzare în două reţele de magazine din Marea Britanie în urma detectării de ADN de cal. Conservele erau produse în România în ianuarie 2013, relatează joi Sky News.
Agenţia pentru standarde alimentare din Marea Britanie (FSA) a anunţat că loturile de conserve produse în România în luna ianuarie a acestui an au fost livrate reţelelor de magazine Home Bargains şi Quality Save de pe teritoriul britanic.
Declaraţia FSA confirmă că pachetele de 320 de grame având scris pe etichetă Carne feliată de vită în sos' conţineau între 1% şi 5% ADN de cal.
Prezenţa ADN-ului de cal a fost identificată în timpul unui test de rutină realizat de specialiştii FSA din Consiliul districtului Lincolnshi