Mai mulţi afacerişti libanezi din industria cărnii sunt acuzaţi de o evaziune fi scală record. Justin-Ovidiu Paraschiv ar fi învăţat de la aceştia cum să păcălească statul.
Curtea Supremă a respins, ieri, cererea procurorilor DNA de arestare preventivă a celui mai tânăr milionar din România, Justin - Ovidiu Paraschiv (32 de ani), acuzat de evaziune de zece milioane de euro. Decizia poate fi atacată cu recurs.
Potrivit DNA, tânărul afacerist ar fi aderat la gruparea coordonată de cetăţeanul britanic Moubarak Mahmoud Sleiman, din care făceau parte aproximativ 50 de persoane. Este vorba de reţeaua care era protejată de senatorul PSD de Giurgiu, Niculae Bădălău, şi de procuroarea Angela Nicolae, şef de birou la Parchetul General.
Procurorii DNA susţin că Paraschiv, prin societatea sa Carmistin SRL, ar fi făcut o evaziune fiscală de 50.292.399 de lei. Cel care îl ajuta şi ţinea legătura cu Moubarak Mahmoud Sleiman era Ţigănilă Mihail Răzvan.
Tranzacţii fictive Anchetatorii au descoperit că firma Carmistin SRL a fost implicată în circuite comerciale fictive, prin interpunerea unor societăţi care au sedii sociale în diferite ţări ale Uniunii Europene, cum ar fi Ungaria, Bulgaria şi Grecia, sau societăţi comerciale cu sediul social în România, la care asociaţi şi administratori sunt în general cetăţeni de origine arabă.
Totul se făcea prin intermediul mai multor firme fantomă, şi erau înregistrate tranzacţii fictive cu carne şi produse din carne. Societate Carmistin SRL era beneficiarul unui lanţ evazionist, pe relaţia SC Dalex Lima SRL/ Sam Plus International SRL - SC Uncom Global Market SRL (Mihail Răzvan Ţigănilă) - SC Bioland Invest SRL (Mihail Răzvan Ţigănilă).
Prejudiciul este uriaş Concluzia anchetatorilor este că "grupul de firme Carmistin a acţionat în cursul anilor 2011-2012 în mod unitar şi coordonat, folosind circuite comerciale f