Claponul este un cocos castrat cu 70 zile inainte de vanzare, iar varsta lui nu trebuie sa depaseasca 140 zile inainte de a fi taiat. Carnea claponului are un gust deosebit si este extrem de frageda. In cazul in care nu gasiti un clapon, puteti folosi aceasta umplutura pentru a umple rate, gaste sau chiar pui.
Ingrediente
1 clapon de 2,5 kg
300 g castane coapte sau fierte
150 g carne tocata de pui sau vitel
1 mar
2 trufe negre
200 g prune deshidratate
1 pahar mic marsala
2 oua
2 felii de paine inmuiate in lapte (fara coaja)
50 g unt
1-2 pahare de apa
1 pahar vin alb
sare
piper
Reţeta completă pe lauraadamache.ro Claponul este un cocos castrat cu 70 zile inainte de vanzare, iar varsta lui nu trebuie sa depaseasca 140 zile inainte de a fi taiat. Carnea claponului are un gust deosebit si este extrem de frageda. In cazul in care nu gasiti un clapon, puteti folosi aceasta umplutura pentru a umple rate, gaste sau chiar pui.
Ingrediente
1 clapon de 2,5 kg
300 g castane coapte sau fierte
150 g carne tocata de pui sau vitel
1 mar
2 trufe negre
200 g prune deshidratate
1 pahar mic marsala
2 oua
2 felii de paine inmuiate in lapte (fara coaja)
50 g unt
1-2 pahare de apa
1 pahar vin alb
sare
piper
Reţeta completă pe lauraadamache.ro