Japonezii au descoperit că bacteria Lactobacillus existentă în napii japonezi muraţi (“Suguki”), dar şi în varza murată, are capacitatea de a întări sistemul imunitar, pregatind organismul pentru intalnirea cu sezonul rece.
Se crede că această bacterie are capacitatea de a preveni tulpini mai periculoase ale virusului gripal, precum H1N1 şi gripa aviară letală H7N9, care a izbucnit recent în China. O băutură probiotică care conţine tulpina KB290 a virusului gripal este în prezent testată pe pacienţi umani, după ce a fost testată pe şoareci. Fanii napului japonez au susţinut de multă vreme că această plantă erbacee are numeroase proprietăţi benefice pentru sănătate, însă oamenii de ştiinţă au început abia de curând să îl studieze în laborator. Savanţii niponi cred că descoperirea lor va conduce la apariţia pe piaţă a unor noi medicamente care vor conţine acea bacterie.
Japonezii au descoperit că bacteria Lactobacillus existentă în napii japonezi muraţi (“Suguki”), dar şi în varza murată, are capacitatea de a întări sistemul imunitar, pregatind organismul pentru intalnirea cu sezonul rece.
Se crede că această bacterie are capacitatea de a preveni tulpini mai periculoase ale virusului gripal, precum H1N1 şi gripa aviară letală H7N9, care a izbucnit recent în China. O băutură probiotică care conţine tulpina KB290 a virusului gripal este în prezent testată pe pacienţi umani, după ce a fost testată pe şoareci. Fanii napului japonez au susţinut de multă vreme că această plantă erbacee are numeroase proprietăţi benefice pentru sănătate, însă oamenii de ştiinţă au început abia de curând să îl studieze în laborator. Savanţii niponi cred că descoperirea lor va conduce la apariţia pe piaţă a unor noi medicamente care vor conţine acea bacterie.