Cea de-a XX-a ediţie a Festivalului concurs „Maria Lătăreţu” a adunat pe scenă în Municipiul Târgu-Jiu 45 de concurenţi atât din ţară, cât şi din străinătate. Timp de două zile, tinerii interpreţi au cântat, aseară, fiind premiaţi cei mai buni, în cadrul unui eveniment de excepţie, Gala Laureaţilor.
Casa de Cultură a Sindicatelor a răsunat de muzică, marţi şi miercuri. În cadrul Festivalului „Din Bălceşti în toată ţara” tinerii interpreţi şi-au arătat talentul artistic. Membrii juriului de la festivalul „Maria Lătăreţu” din acest an au ţinut să reamintească ce înseamnă cu adevărat pentru lumea artistică cea care a fost „privighetoarea” cântecului popular românesc. Costumele populare cu care concurenţii au urcat pe scena festivalului au impresionat juriul. Festivalul a avut două secţiuni. „Maria Lătăreţu a însemnat enorm pentru cultura românească, nu doar pentru cântecul popular oltenesc. A însemnat enorm pentru că ea a adus în atenţia publicului din toată ţara, din toată lumea chiar, cântecul nostru strămoşesc”, a precizat Elise Stan, preşedintele juriului Festivalului „Maria Lătăreţu”. De asemenea, Elise Stan a mai spus că „Festivalul are două secţiuni: o secţiune de muzică vocală şi una de muzică instrumentală”.
Ioana Lătăreţu: „Am fost copilul Mariei Lătăreţu!”
Printre membrii juriului Festivalului „Maria Lătăreţu” desfăşurat la Târgu-Jiu s-a numărat şi nora marei interprete a Gorjului, Ioana Lătăreţu. Cea care a avut ocazia să o cunoască dincolo de lumea artistică pe marea artistă a judeţului nostru îi păstrează vie amintirea. „Am fost copilul Mariei Lătăreţu, iar Maria Lătăreţu pentru mine a fost mamă, a fost mentor, a fost părintele ideal”, a spus Ioana Lătăreţu. Festivalul „Din Bălceşti în toată ţara” s-a încheiat aseară cu Gala Laureaţilor, unde cei mai buni concurenţi au fost premiaţi. Cel care a adjudecat marele premiu a primit şi suma d