Primarul comunei Floreşti, Horia Şulea, a anunţat că varianta suplimentară care va lega Clujul de Floreşti va fi sprijinită financiar printr-un program guvernamental.
O comisia a Companiei Naţionale de Austotrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a analizat situaţia traficului pe ruta Floreşti - Cluj, astfel că proiectul unui nou drum de legătură, cu câte o bandă de mers pe sens, se impune a fi sprijinit din fonduri guvernamentale. Primarul Horia Şulea a precizat că a transmis deja la centru studiul de fezabilitate şi că acesta viza două trasee. S-a optat pentru varianta cea mai ieftină care se va uni cu municipiul în zona depoului de tramavie din Mănăştur. Aceasta nu implică decât două-trei exproprieri, astfel că şi costurile proiectului vor fi mai mici.
Ultimul recensământ arată că în Floreşti locuiesc peste 22.000 de oameni. Primarul Horia Şulea spune că numărul locuitorilor din Floreşti a ajuns, în momentul de faţă, la 30.000. „Majoritatea acestor oameni se duc în fiecare dimineaţă spre Cluj, la serviciu la şcoli şi grădiniţe. Traficul este imens. Din studiul de trafic pe care-l avem o medie de 14.000 de unităţi mobile care traversează zilnic, între orele 06.30-08.30, DN1 şi strada Avram Iancu, spre Cluj-Napoca. Cam 2.000 de maşini se află în tranzit, iar restul sunt floreştenii care circulă spre Cluj Napoca", a explicat Horia Şulea. El a adăugat că singurul drum de legătură existent a fost lărgit considerabil, dar, chiar şi aşa, circulaţia rămâne sufocată, mai ales în primele ore ale dimineţii, atunci când lumea merge spre serviciu şi la şcoală, sau după-amiază, când se întoarce spre case. Primăria Floreşti a realizat un studiu de fezabilitate pentru două variante suplimentare de lgătură cu municipiul.
„O comisie a CNADNR a fost prezentă în Floreşti pentru a analiza problema traficului şi ni s-a promis susţinere financiară pent