1 milion de euro este suma datoriilor faţă de foştii şi actualii jucători
Trei sferturi din datorii sunt către foştii jucători
Rapid s-a trezit pe ultima sută de metri cu dureri de cap în ceea ce priveşte planul de reorganizare care ar trebui să îl salveze de la faliment. Motivul îl constituie foştii jucători cu salarii mari îndepărtaţi cu scandal de la echipă în această vară.
Fotbalişti precum Surdu şi Apostol pot duce clubul la faliment dacă nu îşi dau acordul în privinţa planului de reorganizare.
Statul votează contra
Pe 18 noiembrie se întruneşte adunarea creditorilor care va vota planul de reorganizare. Aceşti creditori se împart în patru categorii, iar pentru ca planul să treacă, rapidiştii au nevoie de trei voturi din patru. Statul – una dintre categoriile de creditori - va vota contra, deoarece nu se alege cu nimic, iar creditorii speciali, în speţă furnizorii şi cei chirografari, reprezentaţi de patronul Adrian Zamfir, sunt pentru.
Votul angajaţilor este decisiv
Mai rămâne în discuţie categoria angajaţilor, iar fără votul acestora totul este pierdut pentru clubul giuleştean. Din cei 78 de angajaţi din această categorie de creditori, grosul este reprezentat de foştii şi actualii jucători. Însă actualii jucători si angajaţi nu le asigură rapidiştilor cota de jumatate plus unu necesară unui vot favorabil
Jucătorii ar pierde 90% din bani
Problema vine de la foştii jucători, printre care cap de listă sunt Surdu şi Apostol, care au tot interesul să voteze împotrivă din cauza pierderii pe care ar suferi-o din punct de vedere financiar. Planul prevede achitarea a doar 10% din datoriile către foştii şi actualii angajaţi, lucru ce îi nemulţumeşte din plin. O bună parte dintre foştii jucători au de recuperat sume de ordinul zecilor de mii de euro, aşa că niciunul dintre aceştia nu este dispus să piardă 90