Portul Constanța va fi listat la Bursă, după modelul marilor porturi europene, urmând ca Guvernul și autoritatea locală să dețină pachete minoritare cu 33 la sută dintre acțiuni.
Ultimele zile au adus o serie de declarații în contradictoriu între premierul Victor Ponta și primarul Constanței, Radu Mazăre. Edilul constănțean afirmase că așteaptă ca Ponta să se țină de cuvânt, iar autoritățile locale să primească încă 20 la sută din acțiunile Portului, pe lângă cele 20 pe care le deține deja. La ședința Consiliului Local Constanța, Radu Mazăre a declarat că a ajuns la un armistițiu cu premierul pe această temă.
“Până la urmă dumnealui a venit și a zis . Aștept să se țină de cuvânt în virtutea relațiilor bărbătești care sunt între mine și el.” a declarat Radu Ștefan Mazăre, primarul orașului Constanța.
Edilul constănțean s-a arătat nemulțumit de modul în care este manageriat Portul Constanța, în prezent, spunând că scoaterea de sub tutela Ministerului Transporturilor este absolut necesară dacă se dorește eficientizarea activității.
„Eu cred că acest port nu a fost suficient de bine administrat timp de 20 de ani. Portul nu a adus Constanței și României ce ar fi trebuit să aducă. La valoarea pe care o are portul, la mărimea lui, ca să scoți profit anula de 8 milioane de euro e caca-maca.” a mai spus Radu Ștefan Mazăre, primarul orașului Constanța.
În prezent, statul deţine 60% din acţiunile APMC, 20% Fondul Proprietatea şi 20% Consiliul Local Municipal Constanţa. Portul Constanța va fi listat la Bursă, după modelul marilor porturi europene, urmând ca Guvernul și autoritatea locală să dețină pachete minoritare cu 33 la sută dintre acțiuni.
Ultimele zile au adus o serie de declarații în contradictoriu între premierul Victor Ponta și primarul Constanței, Radu Mazăre. Edilul constănțean afirmase că așteaptă ca Ponta să se