„Nu se pune problema privatizării societăţii Pază şi Protecţie", susţine vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Ioan Oleleu, însă tot efortul său de a denigra această structură demonstrează altceva. Una dintre mize ar putea fi contractele puternice de care dispune această societate şi pe care şi le-ar dori orice firmă privată cu profil similar.
ZIUA de CLUJ a intrat în posesia unor documente care demonstrează că cel care a lăsat să se scurgă informaţiile din auditul efectuat la societatea de Pază şi Protecţie, este tocmai vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Ioan Oleleu. Acesta neagă că ar fi avut vreo legătură cu mail-urile anonime transmise presei, însă, acţiunile sale îl dau de gol. Oleleu s-a tot chinuit să o denigreze pe directoare pe care a înlăturat-o din funcţie, invocând o daună de circa 19.300 de lei, înregistrată în decurs de trei ani, în condiţiile în care omul său, pe care l-a numit administrator în cadrul acestei societăţi, a plătit numai pe un audit, 13.200 de lei, plus TVA. În prezent, Societate de Pază şi Protecţie are încheiate foarte multe contracte. Se vehiculează ipoteza falimentării acestei societăţi tocmai pentru că cineva ar avea interesul să pună mâna pe ele.
Majoritatea instituţiilor puternice şi influente din Cluj au încheiat contract, pentru serviciul de pază şi protecţie, cu societatea de profil, subordonată Consiliului Judeţean. În prezent, agenţii acestei societăţi asigură paza în sediile şi spaţiile Electrica Distribuţie, Electrica Servicii, Direcţia Finanţelor Publice, ANAF, ITM, AJOFM, Casa de Pensii, Univers T, Consiliul Judeţean (la groapa de gunoi din Câmpia Turzii, unele clădiri ale instituţiei), Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, Liceul pentru Deficienţi de Vedere, Muzeul Etnografic, Muzeul de Artă, Primăria Gherla, Primăria Câmpia Turzii dar şi alte primării. Chiar dacă nu are activ