"Reflecţii din deşert. Maxime şi cugetări", de Daniela E. Bogdan este una dintre cele mai inedite lansări de carte de la Târgului Internaţional Gaudeamus. O prezenţă cu atât mai rară în peisajul publicistic autohton, cu cât fânturile de înţelepciune au o conotaţie profund religioasă, iar autoarea este o tânără, de profesie avocat.
Daniela E. Bogdan trece prin prisma iubirii creştine experienţe şi trări, reuşind să metamorfozeze în mod original urâtul, în cuvinte grele de înţelepciune.Tocmai aceasta este şi una din surprizele acestei cărţi, ea rezervă cititorului posibilitatea de a găsi corespondent în funcţie de starea şi valenţele sale.
Cu atât mai mult recomadarea experţilor în teologie, care semnează postfaţa şi prefaţa lucrării, de a parcurge aceste maxime şi cugetări cu sufletul şi în tihnă, este una de care să ţinem cont. O lectură în viteză ne-ar vitregi de descoperirea profunzimii ce stă acunsă în fiecare cuvânt atent şlefuit.
În privinţa titlului neobişnuit, "Reflecţii din deşert. Maxime şi cugetări", autoarea mărturiseşte că nu ea l-a ales, ci acesta a ales-o pe ea. "A fost o chestiune de inspiraţie de moment, iar nu un titlu elaborat de intelect; la fel mi s-a întâmplat şi cu moto-u", spune Daniela E. Bogdan.
Moto: "Există un deşert al încercărilor şi un deşert al inimii. De preferat este să treci prin cel dintâi, cu toate suferinţele pe care le aduce, cu toată arşiţa nestăvilită şi sentimentul că ai fost uitat: de oameni şi de Dumnezeu. Dar vei ieşi din el, într-un sfârşit, mult mai frumos, mai iubitor şi mai puternic de cum erai când ai intrat. Deşertul inimii înseamnă că al tău suflet este mort, fără iubire şi credinţă. Este deşertul în care mulţi şi-au tot lăsat ale lor oase, deşertul care nu duce nicăieri. Eu am trecut prin primul".
Lansarea cărţii, în Bucureşti, va avea loc la Târgul de carte G